Cobbaut: "Voortbouwen op tweede helft"

MAANDAG, 16 DECEMBER 2019, 07:23 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS RSC Anderlecht keerde terug naar huis van Standard met één punt en daar is het meer dan tevreden mee. Gemakkelijk spelen was het niet op de akker dat Sclessin geworden is, het viel dan ook nog eens met tien man: "Maar we hebben gespeeld als mannen en niet meer als kindjes", aldus Elias Cobbaut. 

Cobbaut had het niet gemakkelijk op Standard, maar hij hield meer dan stand. Al was dat geen evidentie: "Dit veld staat zeker in de top drie met slechtse velden waarop ik ooit al speelde in België. Daardoor lieten we het opbouwend ook wat afweten. Het liet ons ook niet toe om risico's te nemen, je moest op elke bal dubbel geconcentreerd zijn. Uiteindelijk zijn we blij dat we met een punt terug naar huis keren."

Bekerwedstrijd

Nu is het uitkijken naar de bekerwedstrijd van donderdag tegen Club Brugge: "Op die tweede helft kunnen we voortbouwen. We hebben gespeeld als mannen en niet meer als kindjes. Donderdag staat ons de volgende moeilijke opdracht te wachten. We moeten niet flauw doen over Club Brugge, het klassement liegt niet. En voor ons is het een heel belangrijke wedstrijd. Maar dit zijn de wedstrijden waarvoor je voetballer wordt, de leukste om te spelen: strijden voor je club."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.