Wordt Cobbaut weer linksachter?

DINSDAG, 17 DECEMBER 2019, 07:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De kans is groot dat Elias Cobbaut donderdag tegen Club Brugge opnieuw links achteraan moet postvatten. Killian Sardella is nog out en Sieben Dewaele zit in een mindere periode. De linksback is echter geen positie die Cobbaut goed ligt.

Van alle centrale duo's die Anderlecht dit seizoen al opstelde, incasseert het tweetal Marco Kana - Elias Cobbaut het minste tegendoelpunten. Maar nu Vincent Kompany terugkeert en links achteraan een vacuüm onstaan is, is de kans reëel dat Cobbaut een positie naar links opschuift.

Cobbaut speelde dit seizoen al vier keer linksback: twee keer tegen Oostende, één keer op Club en voor de beker in Moeskroen. In drie van de vier wedstrijden maakte hij geen al te beste beurt. De positie centraal achterin ligt hem beter. Dan worden zijn voetballende kwaliteiten minder uitgespeeld en kan hij met zijn onverzettelijkheid heel wat opkuisen.

Maar zolang er zich links achteraan geen volwaardige oplossing aanbiedt, zal Cobbaut er moeten depaneren wanneer het nodig is.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.