Club Brugge kegelt Anderlecht uit Beker

DONDERDAG, 19 DECEMBER 2019, 22:36 - Garrincha

WEDSTRIJDEN De Beker van België zal het seizoen van Anderlecht niet redden. Tegen een superieur Club Brugge verloor paars-wit met 0-2. Een stevig, volwassen en goed voetballend Club toonde zich in alle aspecten van het spel de betere van het jonge, zoekende Anderlecht.

Vanaf het eerste fluitsignaal wilde Club tonen dat het de beste ploeg van het land is. Het duwde Anderlecht tegen het eigen doen, won alle duels en kwam ook tot kansen. Anderlecht hield geen bal bij en rekende op een sterke Van Crombrugge. Naarmate de eerste helft vorderde, groeide paars-wit in de wedstrijd. In de omschakeling lagen er kansen, maar Vlap en Roofe maakten de verkeerde keuzes. Op het halfuur kreeg Roofe de beste kans van de eerste helft, maar zijn kopbal ging naast.

Club Brugge startte de tweede helft zoals de eerste: met veel druk naar voor. Deze keer wel met succes. Na een belegering van de Anderlecht-rechthoek kwam de bal finaal bij Vormer en die trapte in de volley de 0-1 tegen de touwen. Twee minuten later ontsnapte Anderlecht aan de dubbele achterstand toen Vanaken te zwak afwerkte en Van Crombrugge met een voettikje redding bracht. Op het uur stond de 0-2 wel op het bord toen Balanta een hoekschop van Vormer hard voorbij Van Crombrugge kopte.

Vercauteren reageerde door Chadli te brengen voor een opnieuw bleke Vlap. Vijf minuten later gooide de coach met Thelin voor Kayembe een extra aanvaller in de strijd. De grootste, en eigenlijk enige, kans viel echter aan de overkant: Deli trapte via de rug van Sambi Lokonga en de hand van Cobbaut tegen de paal. Daarna was het aftellen tot het laatste fluitsignaal.