"Anderlecht mooi voorbeeld voor wat mij ook kan overkomen"

ZONDAG, 22 DECEMBER 2019, 07:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Remco Evenepoel zet zijn zegetocht verder en mag zich nu ook Sportman van het Jaar noemen. In het interview met Radio 1 na afloop sprak hij ook uitgebreid over Anderlecht. "Ik ben iemand met een paars hart. Het doet pijn dat het slecht gaat."

Het verhaal van Evenepoel is bekend: drie jaar geleden moest hij de jeugdopleiding van Anderlecht verlaten. Na een korte passage bij KV Mechelen ruilde hij het voetbal gedesillusioneerd voor de koersfiets. 

"Zie dit als een overgangsjaar"

"Meer en meer", antwoordt Evenepoel op de vraag of hij de prestaties van Anderlecht nog volgt. "Ik voel me zo goed in het wielrennen dat ik weer plezier heb in het bekijken van voetbal. Het doet pijn dat het zo slecht gaat. Ik ben iemand met een paars hart."

"Hopelijk komt het nog goed, maar ik zou Anderlecht de raad willen geven om dit seizoen te zien als een overgangsjaar. Volgend jaar nieuwe, frisse start en vollen bak terug."

"Paniek mag niet blijven duren"

Wat vond Evenepoel van de open brief? "Dat was om de gemoederen te bedaren. Maar supporters zijn supporters en zullen dat altijd blijven. Die willen altijd het beste uit hun ploeg halen. Dat is ook in het wielrennen zo. Als je één wedstrijd wint, denken ze dat je ze allemaal gaat winnen. Maar dat gaat zo niet. Soms zit er eens een slecht jaar bij."

"Dit is een mooi voorbeeld dat het bij mij ook eens kan gebeuren. Dat ik eens een heel slecht jaar heb dat niets loopt. Dan zijn er momenten van paniek, maar die paniek mag niet blijven duren. Dan moet je van die lijn afwijken en vooruit kijken. Ik denk dat ze bij Anderlecht nu al naar volgend seizoen kijken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.