Coucke: "Geen sprake van verkopen"

DINSDAG, 24 DECEMBER 2019, 08:43 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Marc Coucke reageert al een tijdje niet meer op de zaken bij RSC Anderlecht. In Humo maakt hij daar nu een uitzondering op. Het gerucht gaat dat Coucke van plan is om RSC Anderlecht vlug te verkopen, maar daar denkt de zakenman niet aan: "Geen sprake van".

Niet iedereen zowel binnen als buiten Anderlecht is overtuigd van Coucke en daar is hij zich zelf ook van bewust. Maar dat wil niet zeggen dat hij de handdoek nu al in de ring gooit. "Verkopen ? Geen sprake van. Het is waar dat ik binnen Anderlecht nog niet iedereen mee heb. Maar we gaan ons project doen slagen en zo die mensen proberen te overtuigen. Het project is ook een fantastisch iets, maar dat zal iedereen pas inzien als we ook succes boeken, dat besef ik nu."

"Daarom die open brief waar ik 100 procent achter sta", gaat de voorzitter verder, "We weten waar we naartoe willen en hebben de juiste mensen op de juiste plaats gezet. Bij sommige onderhandelingen is het belangrijk dat de voorzitter erbij is, maar als we Kompany, Vercauteren, Zetterberg en Verschueren hebben, moet ik niet zeggen wie onze nieuwe rechtsachter moet worden. Er woedt hier geen interne strijd."

"Onze middelen zijn natuurlijk niet oneindig, we dragen nog wat zaken mee van het verleden. Maar dat niet alleen, ook het missen van Europees voetbal en dan heb je 27 miljoen euro verlies op de jaarrekening. Maar dat wil niet zeggen dat we op de tiende plaats moeten staan.  We werken echt keihard."





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.