Anderlecht gaat winterstop in met zevende 0-0

VRIJDAG, 27 DECEMBER 2019, 22:30 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN Na het optimisme van zondag staat Anderlecht weer met beide voeten op de grond. Na een moeilijke wedstrijd speelde paars-wit 0-0 gelijk bij Antwerp. Met nog 27 punten te verdienen, staat Anderlecht nu zeven punten achter op de Play-Off 1-plaatsen.

Van meet af aan toonde Antwerp zijn goede en aanvallende intenties. Het zette Anderlecht hoog onder druk en dat resulteerde al snel in balverlies van Van Crombrugge. Kompany ontzette het leer voor de aanstormende Mbokani. De twee koningen vochten een wedstrijd in de wedstrijd uit. Soms pittig, maar altijd fair en bovenal van een niveau dat de Belgische competitie overstijgt.

Ook na de openingsminuten liet de nummer vier uit de stand zien dat het 2019 wil afsluiten op plaats twee. Grote kansen leverde dit echter niet op. Mede doordat Lamkel Zé verzuimde om de ruimte op de rechter flank van Anderlecht te benutten. Anderzijds slaagde Anderlecht er ook niet in om eruit te komen. 0-0 halfweg was niet onlogisch.

De tweede helft begon minder intens dan de eerste. Iets voorbij het uur bracht Vercauteren met Kayembe voor Chadli meer zekerheid in de ploeg. Meteen erna zagen we de grootste kans van de wedstrijd. Kompany gleed weg, maar Mbokani, verder stevig in de achterzak van de Anderlecht-aanvoerder, schoot de reuzekans naast. Enkele minuten later strandde een ogenschijnlijk ongevaarlijk schotje van Sambi Lokonga op de lat.

Het Antwerpse slotoffensief leverde, mede dankzij een waakzame Van Crombrugge, niets meer op. Anderlecht boekte zo zijn zevende scoreloos gelijkspel in 21 wedstrijden. De kloof met de nummer zes in de stand, nu KV Mechelen, wordt weer twee punten groter tot zeven. Volgende afspraak: zondag 19 januari voor Club Brugge - Anderlecht.

Score: 0-0
Goal(s): /

Antwerp:Bolat, Buta, Arslanagic, Hoedt, De Laet, De Sart, Defour (55' Benson), Mirallas (82' Rodrigues), Rafaelov, Lamkel Zé, Mbokani
Anderlecht:Van Crombrugge, Luckassen, Kana, Kompany, Cobbaut, Sambi Lokonga, Zulj, Vlap (86' Thelin), Doku (78' Saelemaekers), Roofe, Chadli (66' Kayembe)

Geel: 54' Hoedt, 57' Mbokani, 79' Sambi Lokonga, 90+4' Saelemaekers
Rood: /

Scheidsrechter: Nathan Verboomen
Stadion: Bosuil

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum