Vercauteren: "We moeten tevreden zijn"

ZATERDAG, 28 DECEMBER 2019, 00:43 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Trainer Frank Vercauteren was na de wedstrijd tevreden over het gelijkspel in Antwerp, al was hij ook wel ontgoocheld omdat de drie punten niet werden behaald. Vercauteren was echter realistisch genoeg om te beseffen dat een gelijkspel het hoogst haalbare was.

Defensief vond Vercauteren dat Anderlecht goed stond en dat er opnieuw geen tegendoelpunt werd geslikt. Offensief zag de trainer dat het niveau tegen Genk niet werd geëvenaard en dat een aantal spelers blijkbaar moeite hadden met de snelle opeenvolging van de wedstrijden. Vercauteren zag een aantal kleine kansen in de tweede helft waardoor de winst niet onmogelijk was geweest.

"Als de defensie steeds zijn werk doet en de nul houdt, kunnen we nog ver geraken", aldus Vercauteren. Nu moet er echter ook offensief een tandje worden bijgestoken.

Ondanks het punt schiet Anderlecht niet veel op in de race voor play-off 1, zeker nu KV Mechelen hun wedstrijd won. Vercauteren zei om nog niet te veel naar boven te kijken, zeker met de eerstvolgende wedstrijd tegen Club Brugge in het vooruitzicht. "Enkel wanneer PO I mathematisch niet meer mogelijk is, zullen we onze focus verleggen", besloot Vercauteren.



anderlecht-online forum