Kljestan lovend over Murillo: "Great player"

DONDERDAG, 9 JANUARI 2020, 22:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Amir Murillo is voorlopig de enige versterking van Anderlecht deze winter. De rechtsback traint al ruim een maand mee en integreert zich goed. Sacha Kljestan, die Murillo aanprees bij Anderlecht, gelooft in de Panamees. "Amir heeft alle kwaliteiten om bij Anderlecht te slagen."

Wat dollen met de ploegmaats, Francis Amuzu treiteren nadat hij hem gedribbeld heeft, een tikje uitdelen tegen het oor van een ploegmaat wanneer die een spelletje verloren heeft: Murillo voelt zich goed in de groep. Ook al spreekt hij maar matig Engels. 

Het zou dus niet verbazen als de rechtsback over anderhalve week meteen in de basis staat. Sinds begin december traint hij al mee. Oud-Anderlecht-speler Kljestan gelooft in Murillo. "Hij heeft alle kwaliteiten om bij Anderlecht te slagen", zegt Kljestan in Het Laatste Nieuws. "Hij heeft ervaring, je raakt hem moeilijk voorbij en in balbezit weet hij ook wat te doen. Met zijn grote motor kan hij een hele wedstrijd op en neer gaan. Bovendien beschikt hij over een scherpe voorzet. Hij is een great player."

Als enig minpunt noemt Kljestan het feit dat Murillo soms nog laat verrassen in de rug. Dat de Panamese international de druk niet zal aankunnen, daar heeft Kljestan geen schrik voor. "Ik zag veel talentvolle spelers bezwijken onder de druk, maar ik denk dat Amir daar geen last van zal hebben. Hij heeft genoeg zelfvertrouwen om zich eender waar staande te houden. Voor zijn ontwikkeling is België ideaal. Misschien kan hij daarna nog een stap hoger zetten."



anderlecht-online forum