Coucke doorbreekt de stilte

VRIJDAG, 10 JANUARI 2020, 16:00 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anderlecht-voorzitter Marc Coucke heeft in Spanje, waar Anderlecht momenteel op winterstage is, gesproken met analist Gilles De Bilde voor 'Het Laatste Nieuws'. Coucke had het over verschillende thema's.

Europees voetbal
Coucke beseft dat het niveau flink naar boven zal moeten om nog Europees voetbal te bereiken, laat staan play-off 1. Maar hij geeft toe dat de voorzichtige manier waarop de spelers het aanpakken in interviews volgens hem ook de juiste manier is, namelijk het wedstrijd per wedstrijd bekijken. Voor dit jonge team zou Europees voetbal halen een enorme boost kunnen zijn. Daarom was hij erg ontgoocheld na het verlies tegen Club Brugge in de beker.

De open brief
Coucke vindt dat de pers en de analisten de perceptie van de open brief bij het publiek hebben beïnvloed. "In eerste instantie was de respons overwegend goed." zegt Coucke

Het overgangsjaar
De voorzitter wil niet afwijken van het project waarvoor gekozen werd. Vorig jaar vond hij geen overgangsjaar, maar wel een verloren jaar. "Er zijn nu tegenvallers, maar we kunnen bijschaven en dan gaat het de goede weg op.", aldus Coucke.

Over stoppen
Coucke vertelt dat hij er nooit aan heeft gedacht om te stoppen. Hij ziet dat er ongelofelijk veel mensen zijn die hopen dat Anderlecht weer zijn traditionele plaats verovert aan de top van het Belgische voetbal, maar hij beseft ook dat er telkens heel veel mensen plezier hebben wanneer er verloren wordt.

Over de financiële toestand
De voorzitter zag de financiële tegenvaller aankomen. Hij zegt dat dit komt door de grootste kapitaalsverhoging uit de geschiedenis van het Belgische voetbal. Coucke zegt dat ze hebben geïnvesteerd in nieuwe spelers en als dat na volgend seizoen nog niet lukt, dat ze het over een andere boeg moeten gooien. Hij zegt ook dat als Anderlecht een speler voor een topbedrag zou kunnen verkopen, dat die cijfers er al heel anders uitzien.

Over de transfers
Coucke bevestigt dat er nog transfers zullen gebeuren in deze transferperiode, maar dat dat de verantwoordelijkheid is voor al wie zich daarmee bezighoudt.

Ten slotte is Coucke wat ontgoocheld over het feit dat er weinig wordt belicht dat Anderlecht momenteel met een hele jonge ploeg speelt, met heel veel zelf opgeleide spelers en het hoogst aantal opgeleide Belgen. Volgens hem is dat de weg die het Belgische voetbal moet volgen in de toekomst.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.