Anderlecht vrouwen winnen de BeNe cup

ZATERDAG, 11 JANUARI 2020, 16:27 - KDB2000

DAMES De vrouwenploeg van Anderlecht heeft de 4de editie van de BeNe cup gewonnen. Anderlecht won met 2-3 van Fc Twente.

De kampioen uit Nederland en de kampioen uit België van het afgelopen seizoen namen het deze namiddag tegen elkaar op om de BeNe cup. Deze finale is een wedstrijd die georganiseerd wordt door de kampioen uit Nederland en de kampioen uit België. Anderlecht begon sterk aan de wedstrijd en ging de rust in met een 0-2 voorsprong na doelpunten van Rus en Vanhamel. De vrouwen van Twente kwamen na rust sterk uit de kleedkamer. Op 3 minuten tijd wisten ze twee keer te scoren via Jansen en Ellouzi. Uiteindelijk is het Van Gorp die met de kop het beslissende doelpunt maakte voor Anderlecht.

Voor de vrouwen van Anderlecht is het de eerste keer dat ze deze beker mee naar huis mogen nemen. Voor Twente was het de 4de keer dat ze deze finale speelden, ze wonnen er twee.