Vercauteren: "Zoveel mogelijk jongens 90 minuten geven"

ZATERDAG, 11 JANUARI 2020, 16:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

BLESSURES Om 18 uur speelt Anderlecht zijn tweede oefenwedstrijd van de dag. Zakaria Bakkali en Anthony Vanden Borre zullen speelminuten krijgen. Dat vertelde coach Frank Vercauteren na de partij tegen Lugano. Samir Nasri is de enige geblesseerde.

"De bedoeling is dat Anthony een deel van de wedstrijd speelt en geen tien minuutjes", vertelt Vercauteren voor de microfoon van VTM. "We hopen dat hij toont dat hij op de goede weg is. Fysiek zal hij nog geen negentig minuten aankunnen, maar dat is ook niet de bedoeling. We moeten ook niet te snel gaan. Hij heeft vele maanden voorbereiding achter de rug, maar met heel weinig hoge intensiteit. Ook geen wedstrijden. Voor gelijk welke speler zou het niet goed zijn om meteen negentig minuten te spelen."

"In eerste instantie is het straks de bedoeling om wie in aanmerking komt voor de partij tegen Club Brugge negentig minuten te laten spelen. Maar er zijn enkele jongens met wie we moeten oppassen en met wie we het ons niet kunnen veroorloven om hen een hele wedstrijd te laten spelen. Het is dus niet zeker of iedereen speelminuten zal krijgen. We hebben prioriteiten. Als die zijn om zoveel mogelijk spelers negentig minuten te laten spelen, dan zullen er misschien enkele slachtoffer zijn inzake speelminuten."

Samir Nasri is de enige die vandaag met zekerheid niet zal spelen. "Samir kreeg gisteren op training een trap en blijft uit voorzorg aan de kant", aldus Vercauteren. Kemar Roofe sukkelde de voorbije dagen met de kuit, maar hij kan spelen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.