"Het belangrijkste was dat ik speler kon blijven"

MAANDAG, 13 JANUARI 2020, 07:48 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Vincent Kompany vloog na de winterstage niet naar huis maar richting Engeland. Hij is er door de FWA, de federatie van voetbalmedia, opgenomen in de Hall of Fame. Hij kreeg er de vraag of hij het in de toekomst zag zitten om Mancester City te coachen: "Daarvoor is Anderlecht te interessant en mooi als uitdaging".

Natuurlijk kwam ook zijn rol als speler-manager ter sprake in Engeland. De aanwezige journalisten wilden weten wat hem uiteindelijk over de streep trok. "Ik wou speler blijven, dat was heel belangrijk voor mij. Tegelijk ben ik verantwoordelijk voor de uitbouw van de club. Het is een proces met vallen en opstaan, net zoals mijn sportieve carrière. Dat was er ook één van vallen en opstaan door mijn blessures. Maar ze maakten mij mentaal alleen maar sterker."

En wat als Manchester City aanklopt, ziet hij het zitten om Pep Guardiola op te volgen? “Ik hou van de club, maar daar denk ik om twee redenen niet aan. Eén: Pep is er nog altijd. Twee: Anderlecht is een veel te interessante en mooie uitdaging.”

Bron: HLN (Kristof Terreur)anderlecht-online forum