Van Eetvelt en Vandenhaute in, Van Biesbroeck out

DINSDAG, 14 JANUARI 2020, 13:09 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

ANDERE Opnieuw een grote revolutie binnen het Anderlecht-bestuur. Anderlecht haalt Karel Van Eetvelt, Wouter Vandenhaute, Patrick Lefevere en Brussels burgemeester Philippe Close aan boord. Jo Van Biesbroeck moet plaatsruimen.

Van Eetvelt zou de nieuwe CEO worden van Anderlecht. Hij stopt als gedelegeerd bestuurder van bankenfederatie Febelfin.Van Eetvelt volgt Jo Van Biesbroeck op. Die verliest ook zijn zitje in de Raad van Bestuur. Van Eetvelt krijgt alle bevoegdheden binnen de dagelijkse leiding van de club.

Vandenhaute zal de club bijstaan als extern adviseur. Wielermanager Lefevere en burgemeester Close komen als onafhankelijke bestuurders in de Raad van Bestuur. Michael Verschueren verliest zijn zitje in de raad van bestuur, maar blijft op post als sportief directeur.

Beslissing vanmorgen genomen

De Raad van Bestuur van Anderlecht vergaderde vanmorgen om 11 uur. De beslissingen zouden daar genomen zijn. Ook binnen de club kwam het nieuws over Van Eetvelt als een grote verrassing. "We wisten dat er een aantal verschuivingen zaten aan te komen in de raad van bestuur, maar ik vermoed dat de rest van het verhaal angstvallig geheim gehouden is”, zegt Anderlecht-woordvoerder David Steegen bij De Morgen.
 anderlecht-online forum