Coucke: "Nieuwe stap in dezelfde, goede richting"

DINSDAG, 14 JANUARI 2020, 13:44 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Bij Sporza bevestigt Marc Coucke de wijzigingen aan de Anderlecht-top die zopas bekend raakten. "Met de nieuwe CEO, de twee onafhankelijke bestuurders en de strategisch consulent wordt deze structuur compleet", zo vertelt hij.

Bij Sporza zegt Coucke blij te zijn dat de Raad van Bestuur het licht op groen zette om zijn plan uit te voeren. Alles begon met Wouter Vandenhaute. "We hebben al lang een goed persoonlijk contact. Wouter is al tientallen jaren kind aan huis in het Astridpark. Hij is ook sportief gebleven toen de club mij koos als overnemer", vertelt Coucke.

Enkele maanden geleden knoopten Coucke en Vandenhaute weer aan met hun oude gewoonte om af en toe samen iets te eten. "Zijn passie voor Anderlecht bleek niet verminderd", vertelt Coucke. Vandenhaute gaf volgens hem wel aan dat hij geen operationele rol of een rol als bestuurder zag zitten. "We zijn blijven praten en gekomen tot een rol van extern adviseur."

"Ik heb de uitdaging onderschat"

Coucke geeft bij Sporza aan dat hij aan Vandenhaute verteld heeft dat hij de uitdaging om Anderlecht te kopen onderschat heeft. "Ik moest de beslissing snel nemen. Ik besliste om een deel van mijn team van Oostende mee te nemen, maar dat bleek niet te werken."

Is de komst van het duo Van Eetvelt - Vandenhaute een derde koerswijziging in drie jaar? Want vorige zomer kwam ook al Vincent Kompany. "Neen, dit is een nieuwe stap in dezelfde, goede richting", stelt Coucke. "Wouter en Karel kijken op een constructieve manier naar het project-Kompany kijken. We zijn niet van plan het kind met het badwater weg te gooien."

Bron: Sporzaanderlecht-online forum