Van Eetvelt: "Evolueren in functie van 2030"

DINSDAG, 14 JANUARI 2020, 13:54 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

ANDERE Op 1 april start Karel Van Eetvelt als CEO van Anderlecht. "Ik heb ervaring in het voetbal, maar kan wel organisaties veranderen", zo vertelt hij bij Sporza. "Mijn idee is dat Anderlecht nood heeft aan leiderschap, stabiliteit en visie."

Van Eetvelt is een echt Anderlecht-dier. "Al sinds ik zes jaar ben, neemt mijn vader me mee naar Anderlecht. Toen ik 21 was, speelde ik met derdeklasser Bornem tegen Anderlecht. Ik vertelde toen aan vader Verschueren dat ik later wilde doen wat hij deed bij Anderlecht."

De carrière van Van Eetvelt nam evenwel een andere wending. Na zijn studies LO in Leuven werkte hij vijf jaar in de bouwsector, maakte hij carrière binnen de Bouwunie en van 2004 tot 2017 stond hij aan de top van Unizo. In 2017 werd hij CEO van Febelfin, de federatie van de financiële sector in België. Sinds 1 juli 2018 is hij ook voorzitter van de VDAB.

"De beste mensen op alle cruciale posities"

Nu wacht Van Eetvelt een enorme uitdaging als CEO bij Anderlecht. "Vanop een afstand is dat mijn idee over Anderlecht: nood aan leiderschap, stabiliteit en visie", aldus Van Eetvelt. "Bij Anderlecht moet je voor alle cruciale posities voor de beste mensen durven te gaan." Volgens Van Eetvelt is er fantastisch gewerkt, maar "moet Anderlecht nu durven evolueren in functie van 2030."

Bron: Sporzaanderlecht-online forum