"Misschien kan mijn visie over succesvol wielerteam helpen"

DINSDAG, 14 JANUARI 2020, 14:51 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Opmerkelijk: Patrick Lefevere heeft nog niet officieel vernomen dat hij zal toetreden tot de raad van bestuur van Anderlecht. "Vorige week kreeg ik telefoon van Wouter Vandenhaute of dat mij zou interesseren. Ook Marc Coucke hoorde ik. Maar officieel weet ik nog niets", zegt hij aan Het Nieuwsblad.

Lefevere stelt duidelijk dat hij geen uitvoerende taak krijgt. Wat kan hij dan wel bijdragen? "Ik kan mijn visie geven over hoe we een succesvol wielerteam zijn geworden. Misschien zijn er raakpunten en kan ik Anderlecht helpen om in rustiger vaarwater te komen."

Lefevere kent zowel Vandenhaute als Coucke uit de wielerwereld. De drie hadden altijd een goede relatie. "Met Wouter spreek ik jaarlijks af voor een etentje en om te praten over hervormingen in het wielrennen. Vaak zijn we het eens, maar soms kunnen we grondig van mening verschillen. Met Marc heb ik altijd een goed contact blijven houden na zijn afscheid als sponsor van de ploeg."

Lefevere wacht nu op een seintje van Anderlecht. "In een raad van bestuur moet je voorgedragen en aanvaard worden. Dat zal vandaag gebeurd zijn. Maar officieel heb ik dat nog niet vernomen."

Bron: Het Nieuwsbladanderlecht-online forum