Oud-jeugddoelman Vliegen kreeg geld aangeboden om goal binnen te laten

WOENSDAG, 15 JANUARI 2020, 20:31 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

JEUGD Voor de rechtbank van Tongeren is het proces afgelopen tegen een 27-jarige man uit Veurne. Die had drie jaar geleden een bericht gestuurd naar Olivier Vliegen, toen doelman bij de U21 van Anderlecht. Hij bood Vliegen 10.000 euro om een doelpunt binnen te laten.

De toen 18-jarige Vliegen reageerde niet op het bericht en meldde het meteen aan de teambegeleider van Anderlecht. Die lichtte het meldpunt sportfraude van de federale politie in. Aan de hand van zijn IP-adres kon de politie de afzender opsporen. De rechtbank van Tongeren veroordeelde de man, die naar eigen zeggen in geldnood zat en zo veel hoopte te winnen, tot een werkstraf van 110 uren.

"Nadat de politie langskwam en screenshots nam van het bericht, heb ik het gewist", vertelt Vliegen in Het Nieuwsblad. "Na het bezoek van de speurders, heb ik het voorval snel van me afgezet."

Vliegen zegt dat hij ook bedreigd werd. Omdat niet kon worden aangetoond dat die berichten van dezelfde man komen, werd hij daarvoor niet veroordeeld. "Ik heb nooit schrik gehad. Ik vreesde wel dat als ik niet zou zeggen, een fout zou maken op het veld en nadien de berichten uitkwamen, ik in de problemen zou komen. Daarom heb ik het meteen laten weten aan iemand van de club."

In de zomer van 2018 ruilde Vliegen Anderlecht voor het Tsjechische Slovan Liberec. Daar is hij momenteel derde doelman.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum