Verschueren: "Met twee transferdossiers bezig"

WOENSDAG, 15 JANUARI 2020, 22:14 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Bij aankomst op het Gala van de Gouden Schoen sprak Michael Verschueren kort met de pers. Hij had het over de veranderingen aan de top van Anderlecht, over de transferactiviteiten en over de kansen van Yari Verschaeren.

"Ik ben bezig met een heel moeilijke mercato. We proberen spelers te verkopen of te verhuren die vandaag weinig spelen. Dat is aardig aan het lukken. Ik heb al één versterking gehaald (Amir Murillo, red.). We zijn nog met twee versterkingen bezig. Ik hoop ook die dossiers goed af te ronden. Dan denken we gewapend te zijn voor de rest van de competitie", zo vertelde Verschueren.

Op de vraag of bij die twee een spits zit, antwoordde Verschueren ontwijken: "Er is een offensief profiel bij", aldus Verschueren. "Ik ga niets zeggen. We hebben die dossiers opgestart en het is belangrijk die goed af te ronden. Ik ga geen hints geven want er zijn soms kapers op de kust. Als de dossiers zijn afgerond, zullen we communiceren. We zijn momenteel heel concrete zaken aan het onderhandelen."

"Het klikt met Van Eetvelt"

Verschueren kreeg ook vragen over de wijzigingen aan de top die gisteren bekend werden gemaakt. "Voor mij is er niets veranderd. Niets. De wijzigingen die zijn doorgevoerd waren al vooraf doorgesproken en betreffen de raad van bestuur. Jo Van Biesbroeck zou ook stoppen. Wat ook veranderde, is dat de voorzitter die uitvoerend was en aan wie Jo en ik rapporteerden niet langer operationeel betrokken zal zijn."

"Karel (Van Eetvelt, red.) zal het stuk doen wat Coucke deed met betrekking tot Jo en mezelf. Ik krijg gewoon een nieuw klankboord, namelijk Karel Van Eetvelt. Ik kijk daar enorm naar uit. Vanmorgen zaten we twee uur samen en dat zit gewoon goed. Ik blijf gewoon mijn ding doen."

"Verschaeren verdient te winnen"

Met Yari Verschaeren heeft Anderlecht vanavond een kandidaat voor de prijs van Belofte van het Jaar. "Ik vind dat hij die verdient", aldus Verschueren. "Kijk welke opmars hij ondanks zijn nog jonge leeftijd gemaakt heeft. Hij heeft veel bereikt: basisplaats veroverd, Rode Duivel geworden en dit jaar, ondanks een klein moeilijk moment, bevestigd."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum