Roofe blijft onzeker voor zondag

VRIJDAG, 17 JANUARI 2020, 15:45 - TCV
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Trainer Frank Vercauteren heeft vanmiddag met de aanwezige pers gepraat over de wedstrijd van zondag tegen Club Brugge, de eerste na de winterstop. Vercauteren praatte onder andere over de blessures en over de recente bekernederlaag tegen Club in december.

Over de blessures
Roofe, de enige spits in de selectie, blijft onzeker voor zondag. Vercauteren verwacht dat men straks of morgen meer duidelijkheid zal krijgen over zijn toestand. Vercauteren wil niemand met de vinger wijzen voor het gebrek aan opties in de spits en zal het oplossen met de spelers die hij ter beschikking heeft. Nasri is 'gedeeltelijk' speelklaar, volgens Vercauteren. Vermoedelijk bedoelt de trainer dat Nasri nog ritme mist om zondag al te spelen. Bakkali is er niet bij, hij heeft de laatste dagen niet getraind.

Over de sportieve situatie
Vercauteren zei dat hij de situatie maar al te goed kent, net als de moeilijkheidsgraad van de wedstrijd tegen Club. Maar hij wil uitgaan van de eigen kwaliteiten om een vervolg te breien aan het goede einde van 2019 met winst tegen Genk en gelijke spelen in Standard en Antwerp. Vercauteren ziet de match van zondag niet als de laatste kans. Hij ziet het eerder als een optelsom van alle punten die gehaald worden uit de resterende matchen. Of Anderlecht kan profiteren van de rol als underdog is Vercauteren niet overtuigd. Brugge wil volgens hem ook winnnen, dus dat maakt geen verschil uit.

Over de bekerwedstrijd tegen Club
Vercauteren zei dat er een verschil was in kwaliteit en efficiëntie tussen beide clubs en hij hoopt dat Anderlecht beter voor de dag zal komen na de stage, maar dat zeggen ze ook in Brugge. Niet elke match is hetzelfde, dus het heeft geen zin om te veel blijven stil te staan bij de nederlaag in de beker. "Er waren toen degelijke momenten in de eerste helft en we hebben nu op alle vlakken gewerkt op stage.", aldus Vercauteren. "We hebben het toen vooral laten afweten na de 0-1 en de 0-2".

Over de transfermarkt
Vercauteren meldde dat hij niet bezig is met de transfers. Hij richt zich enkel op feiten en niet op het gegeven dat er nog spelers zullen vertrekken en bijkomen. Hij kan enkel werken met de spelers die beschikbaar zijn.

Over het bestuurlijke nieuws
De trainer zegt dat het nieuws van de afgelopen week geen invloed heeft gehad op de sportieve voorbereiding op de match. Er was ook nog het autosalon en de Gouden Schoen, maar enkel de match tegen Brugge telt. Uiteraard hoopt Vercauteren dat de sportieve cel de vruchten zal kunnen plukken van deze veranderingen op bestuurlijk niveau, maar de spelersgroep staat daar los van.

Over nieuwkomer Murillo
De Panamese aanwinst Murillo is volgens Vercauteren klaar om te worden geselecteerd. Zijn integratie verloopt goed en hij staat dicht bij de selectie. Dat wil volgens de trainer niet zeggen dat hij meteen zal starten, maar hij is in staat om te spelen. Vercauteren zegt dat Murillo een goede allround-speler is, maar hoopt dat de verwachtingen van de supporters realistisch zijn.

Over Didillon
In tegenstelling tot wat in 'La Dernière Heure' verscheen, wil Didillon wel plaatsnemen op de bank. Vercauteren heeft met hem gesproken en ontkent niet dat de tweede doelman uitkijkt naar een andere uitdaging, maar hij is wel degelijk klaar en bereid om te doen wat van hem wordt verwacht.

Over Vanden Borre
Zondag komt te vroeg voor Vanden Borre, volgens Vercauteren. Er zal maandag een oefenmatch plaatsvinden tegen OHL waarin hij extra ritme kan opdoen, want dat is zijn grootste mankement op dit moment.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum