Vanaken verpest sterk debuut Colassin

ZONDAG, 19 JANUARI 2020, 19:54 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht is 2020 begonnen met een 1-2-nederlaag tegen Club Brugge. Doodzonde, want in tegenstelling tot de bekerwedstrijd van vorige maand zagen we vandaag wel een sterk Anderlecht. Vooral voor de pauze speelde paars-wit sterk, met debutant Colassin als uitblinker.

Coach Vercauteren verraste met de eerste basisplaats van Colassin. De 18-jarige spits miste zijn start niet. Al in de eerste minuut kopte hij op de lat. Een minuutje later dwong hij Mignolet tot een goede redding. Anderlecht heerst in het begin. Al was het wel even schrikken toen Kompany een bal van Okereke van de lijn moest redden.

Halfweg de eerste helft was het derde keer goede keer voor Colassin. Hij zette een één-tweetje op met Saelemaekers en trapte beheerst voorbij Mignolet via de verste paal binnen. Wat een debuut! Anderlecht zag zo zijn 57 procent balbezit eindelijk beloond. Vijf minuten voor de rust volgde echter de anticlimax. Vanaken kreeg een afgeweerde vrije trap perfect op de voet en via de paal trapte hij de gelijkmaker in doel. Saelemaekers had op slag van rust nog de 2-1 aan de voet, maar hij miste.

Na de pauze was het allemaal wat minder. De Brugse defensie kreeg meer vat op Colassin en de bezoekers kwamen, mede door twee wissels, beter in de wedstrijd. Van Crombrugge hield Dennis van de 1-2. Vercauteren haalde daarop een bleke Doku naar de kant ten voordele van Amuzu. Hij ging meteen een kans, maar zijn schot werd geblokt.

In de slotfase kon de partij alle kanten uit, maar als het tegenzit, zit het tegen en als het meezit, zit het mee. Tien minuten voor tijd legde De Ketelaere de bal terug tot bij Vanaken en die trapte voorbij Van Crombrugge de 1-2 tegen de touwen. Maar dus, als het tegenzit ... Drie minuten voor tijd vond Saelemaekers Mignolet op zijn weg. De rebound belandde bij Amuzu, maar die trapte voor een leeg doel de bal tegen ... Saelemaekers. Doodzonde, want Anderlecht verdiende vandaag geen nederlaag.

In de slotminuten kreeg uitblinker Colassin nog een applausvervanging en gooide een onverlaat vanuit het Anderlecht-vak een bommetje richting Mignolet. Kompany kon de gemoederen bedaren.