Vercauteren: "Spelers feliciteren voor inzet, attitude en kwaliteit"

ZONDAG, 19 JANUARI 2020, 20:59 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Op de persconferentie na Anderlecht - Club Brugge maakt Frank Vercauteren dezelfde analyse als zijn Brugse college Philippe Clement. De Anderlecht-coach zag vooral een sterke eerste helft van zijn ploeg. "We mogen blij zijn met onze prestatie en de manier, maar tegen dit Club is dat nog onvoldoende."

"Ik kan niets aanmerken op de prestatie van de ploeg", zo begon Vercauteren. "Er was een duidelijk verschil tussen de eerste en tweede helft. Club had zien tijdens de pauze aangepast. Daarvoor hebben ze ook de kwaliteiten. Het resultaat kon anders zijn. Zij hadden kansen, maar wij ook. Ik kan de ploeg alleen maar feliciteren voor hun inzet, attitude en kwaliteit. Alleen is dat nog altijd onvoldoende om een resultaat te halen tegen Club Brugge. Maar in het geheel mogen we blij zijn met onze prestatie en de manier. We moeten het wel omzetten in resultaten. Dat is ons werkpunt."

Waarom het na de rust minder liep, weet Vercauteren nog niet. "In de eerste helft hebben we heel veel inspanningen geleverd, maar ik heb de fysieke parameters nog niet kunnen bekijken. Op het oog leken we fysiek inderdaad minder, maar daar ga ik geen uitspraken over doen voor ik de statistieken gezien heb."

"Prestatie Colassin verandert niets aan nood extra spits"

De meest opmerkelijke speler bij Anderlecht was zonder twijfel Antoine Colassin. De 18-jarige spits debuteerde met een doelpunt. "We hebben met enkele spelers overlegd wat zij als beste optie zagen om Roofe te vervangen. De beslissing is gisteren gevallen om Colassin te laten starten. We zeiden het hem gisterennamiddag. Zo kon hij rustig slapen en de wedstrijd optimaal voorbereiden. Hij heeft het heel goed gedaan, wat tegen Club Brugge geen evidentie is. Maar laat ons de voetjes op de grond houden. Het begint nog maar voor hem, hij heeft nog een hele weg af te leggen."

Verandert de prestatie van Colassin iets aan de nood voor een extra spits? "Ik denk het niet. Colassin is gewoon een extra speler voor een positie waarvoor we er niet veel hebben. Onlangs hebben we er nog twee laten gaan. Antoine zijn prestatie is mooi meegenomen, maar ik denk dat we nog op zoek moeten gaan en zien wat mogelijk is."

"Murillo goed, maar hij moet nog beter"

Ook die andere debutant, Amir Murillo, deed het niet onaardig. "Hij speelde goed zonder uitschieters", aldus Vercauteren. "Enkele zaken zijn nog voor verbetering vatbaar. Voor hem was het natuurlijk een hele test bij zijn debuut. Ik denk dat hij beantwoord heeft aan de verwachtingen. Hij heeft inderdaad nog wat werk en de lat mag wat hoger. Daar zullen we aan werken."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum