"Extra spits? We geloven in onze eigen talenten"

ZONDAG, 19 JANUARI 2020, 22:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na de wedstrijd tegen Club Brugge sprak Vincent Kompany nog eens met de pers. Kompany was teleurgesteld met het resultaat, maar aangenaam verrast door de prestatie van Antoine Colassin. De Anderlecht-aanvoerder gaf ook zijn visie over de huidige transferstilte.

"Deze ploeg heeft nog veel groeimarge en dat is voor ons het belangrijkste", zo vertelde Kompany na de 1-2-nederlaag. De sportieve roerganger hoeft niet per sé versterking. "Er is heel hard aangedrongen op een extra spits, maar we zijn een club die gelooft in onze eigen talenten. We zijn rustig gebleven op de transfermarkt."

Blijft Anderlecht ook de komende twee weken zo rustig? "Ik zeg niet dat we geen extra spits kunnen gebruiken, maar we laten ons niet ophitsen door de buitenwereld. We moeten de belangen van de club op lange termijn verdedigen. Als er jongeren zijn moeten we daar over nadenken en zien welke rol zij kunnen spelen. Korte of lange termijn: dat is de spreidstand die er altijd is bij Anderlecht. Maar de situatie is niet dat we morgen zomaar drie spelers kunnen kopen."

"Onze jongeren zijn goede zaak voor Belgisch voetbal"

En dus ondekten we vandaag Antoine Colassin. "Zes maanden geleden was hij er nog niet, maar hij heeft zich goed ontwikkeld bij de U21. Hij heeft bewezen dat hij als spits in ons systeem veel kan betekenen." Kompany wil zeker niet alle druk nu bij de 18-jarige belofte leggen. "Dit was nog maar zijn eerste match en het blijft een heel jonge ploeg."

"Al onze jongeren, dat is een goede zaak voor het Belgisch voetbal en voor onze club. Sportief en financieel. Geen enkele club in België kan zo vertrouwen op zijn jeugd als wij. We blijven hard werken. We moeten zorgen dat we snel matchen als vandaag kunnen spelen met gelijke wapens."anderlecht-online forum