Vlap strijdvaardig: "Ik hoor in de basis"

MAANDAG, 20 JANUARI 2020, 11:52 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Na zijn twee doelpunten in de vorige thuiswedstrijd tegen Racing Genk zat Michel Vlap tegen Club Brugge opnieuw op de bank. Het Friesch Dagblad was gisteren speciaal voor hem naar Brussel gekomen en sprak na de wedstrijd ook met de middenvelder.

Na een moeilijke eerste seizoenhelft kwam Vlap einde december weer door. In de thuiszege tegen Genk scoorde hij de enige twee doelpunten en op Antwerp de week nadien deed hij het ook niet slecht. Toch koos coach Frank Vercauteren voor Nacer Chadli als spelverdeler tegen Club Brugge.

"Tegen Genk heb ik me weer op de kaart gezet. Ik weet niet waarom de coach me vandaag weer op de bank zette, maar ik was het er zeker niet mee eens", aldus Vlap. "Het is nu aan mij om me weer in de basiself te spelen. Want daar hoor ik thuis."

Vlap bracht bij Anderlecht nog niet wat hij vorig seizoen toonde bij Heerenveen. In de pers en op de sociale media kwam regelmatig kritiek. "Dat is logisch en ik merk af en toe ook wat op. Het is aan mij om dat te filtreren en om te beslissen mit welke commentaar ik wat doe en met welke niet. Maar ik voel geen druk. Iedereen weet dat ik niet de man ben die vijf spelers dribbelt en dan scoort. Ik ben iemand die op de juiste plaats moet komen en dan de ball moet krijgen."

Over de wedstrijd tegen Club Brugge had Vlap ook nog iets te vertellen. "Dit was de eerste keer dit seizoen dat Club Brugge op een tegenstander stuitte die echt competitief aan ze was. Daarop moeten we verder bouwen. Ik ben ook blijk voor Antoine Colassin. Ik heb toen ook bij mijn debuut voor Heerenveen kunnen scoren. Ik weet dus hoe hij zich nu voelt."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum