Verschueren moet 10 miljoen euro ophalen deze transferperiode

WOENSDAG, 22 JANUARI 2020, 08:39 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS Marc Coucke heeft Michael Verschueren een haast onmogelijke opdracht gegeven deze winter: de sportief manager moet voor minstens 10 miljoen euro verkopen deze transferperiode. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Nu Adrien Trebel niet langer verkoopbaar is, rekent hij hiervoor op jongens als Elias Cobbaut, Alexis Saelemaekers en Francis Amuzu.

Om de financiële put van 27 miljoen euro deels te vullen, moet Verschueren spelers verkopen. De jongens op overschot leveren amper een transfersom op. In het beste geval ziet Anderlecht wat loon wegvallen. Met Sven Kums behaalde Verschueren eergisteren een eerste succesje. Maar die transfersom (1,5 à 2,5 miljoen euro) komt pas komende zomer.

Voor Didillon rekent Anderlecht op zo'n 2 miljoen euro. En dus moet Verschueren ook spelers zien te verkopen die tussen bank en basis zweven. Op vraag van Anderlecht zijn er verschillende makelaars aan de slag om Cobbaut en Saelemaekers aan de man te brengen. Voor Cobbaut hoopt Anderlecht op 10 miljoen euro, voor Saelemaekers op 7 miljoen euro. Amuzu mag weg voor 4 miljoen euro.

Hen verkopen wordt geen sinecure. Saelemaekers speelde zondag sterk tegen Club Brugge, maar wil niet vertrekken. Cobbaut staat wel open voor een nieuwe club. Recent werd hij gelinkt aan Atalanta en Sheffield United, maar beide clubs hebben ook andere verdedigers op hun lijstje. 

En zo staat Verschueren voor een aartsmoeilijke opdracht. Bovendien is het ook niet zijn eigen rommel die hij moet opkuisen. Het is niet hij die 8 miljoen euro betaalde voor Sanneh of spelers als Musona, Trebel en Saief zulk een riant salaris gaf dat ze nu liever bij Anderlecht blijven dan elders te gaan spelen voor een veel lager loon.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum