Fransman Carole optie als linksback

DONDERDAG, 23 JANUARI 2020, 08:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Volgens Het Nieuwsblad denkt Anderlecht aan Lionel Carole als nieuwe linksback. De 28-jarige Fransman speelde dit seizoen 23 wedstrijden voor Straatsburg, maar is er geen onbetwiste titularis. Anderlecht wil de verdediger huren, aldus de krant.

Carole is een Franse voormalige jeugdinternational die heel wat ervaring heeft. Na zijn doorbraak bij Nantes volgden Benfica, Troyes, Galatasaray, Sevilla en sinds 2018 Straatsburg. Op zijn jaar Sevilla na was hij overal een zo goed als vaste waarde.

Dit seizoen stokt het een beetje. In de competitie verzamelde Carole tien basisplaatsen, maar even vaak begon hij op de bank. Drie keer mocht hij invallen. In de Europa League speelde hij wel vijf van de zes wedstrijden volledig. Ook in de Franse beker en ligabeker stond hij drie keer aan de aftrap.

Eind augustus 2017 probeerde Herman Van Holsbeeck Carole al naar Anderlecht te halen. Galatasaray wilde hem toen laten gaan, maar de Fransman trok naar Sevilla. Vorige zomer trok ook Club Brugge aan zijn mouw. 

Eerst Cobbaut vertrekken

Voor Anderlecht Carole kan aantrekken, moet er volgens Het Nieuwsblad eerst iemand vertrekken. Bij voorkeur Elias Cobbaut, maar dat lijkt momenteel geen sinecure. Atalanta haalde een andere linksvoetige verdediger en Sheffield United wil enkel huren met aankoopoptie. Dat ziet Anderlecht niet zitten.anderlecht-online forum