Zulj: "Vertrek zat in mijn hoofd"

VRIJDAG, 24 JANUARI 2020, 07:58 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Peter Zulj is back in business. Met de Oostenrijker in plaats van Edo Kayembe op het middenveld, draait Anderlecht nu al drie matchen een stuk beter. Zulj reageert blij, want de bank, die was hij beu. "Als ik de laatste twee wedstrijden van 2019 niet had mogen spelen, dan stond ik nu op vertrekken", geeft hij toe.

Met de titel van beste voetballer van Oostenrijk kon Zulj bij zijn komst een jaar geleden mooie adelbrieven voorleggen. Helaas toonde hij die niet meteen op het veld. Al waren de omstandigheden moeilijk. Sportief liep het niet en in september speelden blessures aan de neus en nadien ligamenten hem parten. "Tot ik tegen Genk eind december mocht starten, we wonnen en het hele elftal goed draaide", vertelt Zulj in Het Nieuwsblad.

"Het was goed dat ik na Genk ook mocht starten op Antwerp en zo 2019 goed kon afsluiten. Had ik die matchen niet mogen spelen, dan stond ik nu op vertrekken. Ik zat er mee in mijn hoofd", aldus Zulj. Met het ook op het EK van komende zomer wil hij absoluut spelen. "Er was intesse, maar nu ik de laatste drie matchen mocht starten, is vertrekken niet meer aan de orde."

Busquets, Thiago en Kroos als voorbeeld

Onder Kompany speelt Zulj op een nieuwe positie: samen met Albert Sambi Lokonga speelt hij als nummer zes. "Meer verdedigen, meer duels, meer vechten, direct draaien en naar voor spelen: dat was een aanpassing", geeft hij toe. "Ik keek video's van Sergio Busquets, Thiago Alcantara en Toni Kroos om te zien hoe zij het deden. Intussen houd ik wel van deze positie."

Bron: Het Nieuwsblad (Guillaume Maebe)anderlecht-online forum