Emmen: "Vertrouwen dat we met Adzic een goeie hebben gehaald"

VRIJDAG, 24 JANUARI 2020, 14:04 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Luka Adzic traint sinds gisteren mee bij FC Emmen, zijn nieuwe huurclub. Spelen is nog niet voor meteen, pas over twee of drie weken is zijn werkvergunning in orde. Maar dat weerhield Emmen niet om hem te huren. "We maakten de afweging met de kwaliteiten die hij bezit en die zijn onmiskenbaar", zegt bestuursvoorzitter Ronald Lubbers.

"Luka is inzetbaar op alle posities voorin, maar hij speelt het liefst links", vertelt Lubbers bij RTV Drenthe. De voorbije maanden speelde Emmen vaak met Marko Kolar of Jafar Arias als linksvoor, maar voor geen van beiden is dat hun beste positie. "Zowel voor Anderlecht als voor ons is de huur van Adzic een prima deal", gaat Lubbers verder. "Adzic is een talentvolle jongen die gewoon moet spelen. We hebben er vertrouwen in dat we een hele goeie hebben binnengehaald."

"Wij betalen Adzic pas als werkvergunning in orde is"

Voor hij kan spelen, moet Adzic als niet-EU-burger groen licht krijgen van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). "Dat zal twee, drie weken tijd nodig hebben. Als het wat tegenzit vier", aldus Lubbers. "Daarover hebben we duidelijke afspraken gemaakt met Anderlecht: we zullen Adzic pas betalen als hij kan spelen. Maar omdat hij al in de EU speelde, verwachten we niet dat het extreem lang zal duren. "

De vraag is waarom Emmen een speler haalt die niet meteen inzetbaar is. "Je moet de afweging maken met de kwaliteit en Adzic heeft heel wat kwaliteiten. Dat we met Anderlecht afspraken konden maken over het financiële plaatje in functie van de wachttijd bij de IND, speelt ook een rol."

"Volgende week ben ik honderd procent"

Adzic zelf sprak ook kort met het lokale medium. "Ik hoop om wat goals te maken en assists af te leveren. Ik zal me maximaal geven. De twee, drie weken dat ik op een werkvergunning moet wachten, zijn goed om me voor te bereiden op de wedstrijden. Ik ben nog niet helemaal fit, maar zal in orde zijn wanneer ik mag spelen."

Na de eerste training was Adzic ook vrij vermoeid. "Ik trainde de voorbije vijf, zes dagen niet meer bij Anderlecht omdat ik alles moet regelen. Volgende week zal ik honderd procent zijn.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum