Anderlecht riskeert twee veroordelingen voor wangedrag supporters

VRIJDAG, 24 JANUARI 2020, 22:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Na de wedstrijd van vorige zondag tegen Club Brugge moet Anderlecht zich zowel voor de Geschillencommissie als voor de Geschillencommissie Hoger Beroep verantwoorden voor wangedrag van de supporters. De voetzoeker richting Simon Mignolet en beledigende spreekkoren zijn de oorzaak.

Bondsprocureur Kris Wagner daagt Anderlecht voor de Geschillencommissie omdat een supporter voetzoeker gooide richting Mignolet. Wagner vraagt een boete van 2.500 euro. Na incidenten op Standard vorig seizoen heeft Anderlecht nog een wedstrijd achter gesloten deuren openstaan als voorwaardelijke straf. Wagner vraagt niet om deze te activeren. Op dinsdag 4 februari komt de zaak voor.

Tijdens de wedstrijd klonk er vanuit een deel van de tribunes ook 'Alle boeren zijn homo’s'. Op vrijdag 7 februari moet Anderlecht zich hiervoor verantwoorden voor de Geschillencommissie Hoger Beroep. Ook hiervoor vraagt Wagner een boete van 2.500 euro.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.