Anderlecht-icoon Robbie Rensenbrink overleden

ZATERDAG, 25 JANUARI 2020, 21:18 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De Nederlander Robbie Rensenbrink is gisterenavond op 72-jarige leeftijd overleden. De oud-voetballer verloor zijn jarenlange strijd tegen de spierziekte PSMA. Rensenbrink was in de jaren '70 een vedette bij Anderlecht en Oranje. Hij wordt beschouwd als de beste buitenlander die ooit op onze voetbalvelden speelde.

Rensenbrink streek in 1969 op zijn 22e neer in België. Club Brugge haalde hem weg bij DWS. Na twee succesvolle jaren in Brugge nam Constant Vanden Stock hem mee naar Anderlecht. Daar zou hij uitgroeien tot 'Het Slangenmens'. 

In negen jaar Anderlecht scoorde Rensenbrink 143 keer in 260 wedstrijden. Hij veroverde vier landstitels en twee Europese bekers. In beide finales scoorde hij twee keer. In zijn Anderlecht-periode werd hij met Oranje ook twee keer vice-wereldkampioen.

Op zijn 32e verliet Rensenbrink Anderlecht voor een Amerikaans avontuur. Zijn verblijf bij Portland Timbers was kort en hij trok naar Toulouse. Een blessure maakte daar een einde aan zijn profcarrière.

Lees een uitgebreide biografie van Rensenbrink in onze rubriek Sterspelers.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.