Vanden Stock en Van Holsbeeck op het matje bij speurders

DONDERDAG, 6 FEBRUARI 2020, 07:59 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Het gerecht onderzoekt de verkoop van RSC Anderlecht. Niet het nieuwe bestuur moet uitleg gaan verschaffen, wel het oude. Ondermeer Roger Vanden Stock en Herman Van Holsbeeck werden al op het matje geroepen bij de speurders. Die vragen zich af waarom Marc Coucke 11 miljoen minder moest betalen.

Die andere kandidaat-koper Paul Gheysens had immers 91 miljoen euro veil om paars-wit te kopen. Coucke betaalde uiteindelijk 80 miljoen euro, 11 miljoen minder dus. En dat vinden de speurders raar en daardoor onderzoeken ze de hele transactie. 

Niet alleen Van Holsbeeck en Vanden Stock moeten uitleg verschaffen, ook Jo Van Biesbroeck wordt van dichtbij onderzocht. Hij leidde indertijd de verkoop en wist dus wel de kandidaat-kopers waren, in tegenstelling tot de oud-bestuursleden die geen namen wisten. 

Oud-financieel directeur René Trullemans hielp Van Biesbroeck dan weer met de leiding, beide werden dan ook ondervraagd door de speurders. Vooral omdat Van Biesbroeck het niet zo heeft voor Gheysens, de andere kandidaat-koper. Het gerecht wil er zich dus van vergewissen dat alle regels correct gevolgd werden.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.