Vercauteren: "Colassin zal tijdje afwezig zijn"

ZATERDAG, 8 FEBRUARI 2020, 01:21 - Nostak
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Antoine Colassin (foto) was vanavond opnieuw de man aan het kanon voor RSC Anderlecht. De jonge spits zit nu aan 3 doelpunten uit 4 wedstrijden, een fraai gemiddelde. Komende weken zal coach Frank Vercauteren echter geen beroep kunnen doen op Colassin, want een operatie aan de enkel dringt zich op.

Colassin speelt al enkele weken met hinder, maar Anderlecht wil hem niet verder pushen. "Vandaag werd Antoine gewisseld met een probleem aan de hamstrings", aldus Vercauteren. "Het heeft lang genoeg geduurd, het kan zo niet meer verder. De komende dagen gaan we nog overleggen met de medische staff, maar het is zeker dat we de komende weken geen beroep gaan kunnen doen op Colassin".

Wellicht wordt Dejan Joveljic de voorste man volgende week op KV Mechelen, want ook Kemar Roofe blijft sukkelen met kwaaltjes.

Er kwam ook positief uit de ziekenboeg. Zo wist Vercauteren te vertellen dat Vincent Kompany en Elias Cobbaut er volgende week zo goed als zeker opnieuw bij zullen zijn. "Met Vincent wouden we absoluut geen risico nemen. Er werd in onderling overleg beslist om Kompany langs de kant te houden. Het heeft geen zin om hem nu te forceren om hem nadien terug een vijftal weken kwijt te zijn", besloot Vercauteren.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.