Anderlecht aanvaardt straf: 7 maart blijven vakken N0 tot N6 leeg

DINSDAG, 11 FEBRUARI 2020, 20:02 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

ANDERE Anderlecht heeft beslist om niet in beroep te gaan tegen de straf van de Geschillencommissie om de vakken N0, N1, N2, N3, N4, N5 en N6 één wedstrijd te sluiten. "Het afsteken van pyrotechnisch materiaal hoort niet thuis in een voetbalstadion", stelt de club in een persbericht.

"RSC Anderlecht aanvaardt de beslissing van de KBVB om de vakken N0 tot N6 te sluiten tijdens de wedstrijd tegen Zulte Waregem van zaterdag 7 maart om 20 uur. De club aanvaardt ook de boete van 5.000 euro", zo laat Anderlecht weten. "De club betreurt dat een meerderheid gestraft wordt voor het wangedrag van een kleine minderheid."

"RSC Anderlecht benadrukt dat de veiligheid van de fans, de spelers, de scheidsrechters, de stewards, media- en clubmedewerkers ten alle tijde gegarandeerd moet zijn. Het afsteken van pyrotechnisch materiaal hoort daarom niet thuis in een voetbalstadion. De club zal er ook alles aan doen om dergelijke incidenten in de toekomst te vermijden en de fans wijzen op de gevaren van pyrotechnisch materiaal.”

Bondsparket: "Al vijfde keer"

Na de incidenten van april vorig jaar op Sclessin hangt Anderlecht een wedstrijd achter gesloten deuren boven het hoofd (uitspraak BAS). Zo ver is het niet gekomen, al scheelde het niet veel. "Als een voetzoeker richting een doelman wordt gegooid, moeten we streng optreden. RSC Anderlecht werd de voorbije maanden al vijf keer door deze commissie bestraft wegens het gebruik van pyro. En er is die uitspraak van het BAS", klinkt het in het vonnis van de Geschillencommissie.

"In principe wordt die voorwaardelijke straf automatisch tot uitvoering gebracht, maar de Geschillencommissie wenst de match achter gesloten deuren te beperken tot enkele tribunes. We moedigen RSCA aan om de supporters nog meer te sensibiliseren, opdat ze nooit meer pyro gebruiken."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum