Papa Doku: "Klopp zei 'Jeremy is mogelijke opvolger Mané'"

ZATERDAG, 15 FEBRUARI 2020, 13:07 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Jeremy Doku is de laatste weken in topvorm. Nochtans scheelde het niet veel of hij speelde voor Liverpool. "We bezochten de club en mijn voorkeur ging uit naar hen", geeft vader Doku vandaag toe. Dat Doku toch nog bij Anderlecht speelt, ligt aan Jeremy zelf en aan Herman Van Holsbeeck.

In Gazet van Antwerpen verteld vader David Doku dat zijn zoon al sinds zijn dertiende het hof gemaakt wordt door buitenlandse clubs. "Op zijn zestiende waren Arsenal, Liverpool, Chelsea, Manchester City, Ajax en PSV geïnteresseerd", aldus vader Doku. De familie bezocht Liverpool en Ajax en vooral Liverpool maakte indruk. "Trainer Klopp legde uit dat hij in Jeremy de opvolger van Sadio Mané zag. Steven Gerrard toonde ons videoanalyses. Mignolet, Wijnaldum en Mané kwamen met ons praten. Alles was er: een sportief project, een huis, een school en een mooi contract."

Vader Doku was overtuigd. "Mijn voorkeur ging naar Liverpool", geeft hij toe. Het was zoonlief Jeremy die twijfelde. "Zijn hart lag bij Anderlecht", aldus vader David, die aangeeft dat het makelaarsbureau van Doku hen absoluut niet pushte. "Ze lieten ons de keuze. Al sinds zijn dertiende behartigt Stellar Group onze belangen en dat doen ze nog steeds."

"Van Holsbeeck deed alles om Jeremy te houden"

Al enkele jaren gaat het verhaal dat Herman Van Holsbeeck Doku wilde betrekken in de deal met Liverpool om Markovic te halen. Vader Doku geeft aan dat het omgekeerde het geval was. "Van Holsbeeck was overtuigd dat hij Doku gratis zou verliezen, dus probeerde hij er alsnog het maximale uit te halen", verklaart vader Doku de clausule dat Liverpool als eerste met Doku mocht praten.

"Anderlecht en Van Holsbeeck deden net alles om Jeremy te houden. Zo maakten ze een videoboodschap met Romelu Lukaku. Als Jeremy nog twijfelde om te vertrekken, nam dat de laatste twijfel weg."

"Eerst titel of Gouden Schoon winnen"

Vader Doku geeft aan dat ze geen enkele spijt hebben van hun keuze. "Toen Jeremy 16 jaar werd, deed Marc Coucke een mooie inspanning om hem te houden", aldus vader David. "Het doel is om kampioen te worden of de Gouden Schoen te winnen. Daarna kunnen we, zoals Lukaku zei, vertrekken door de grote poort."

Bron: Gazet Van Antwerpen (Jürgen Geril)anderlecht-online forum