Didillon: "Onjuiste verhalen doen pijn"

VRIJDAG, 21 FEBRUARI 2020, 08:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Thomas Didillon geniet opnieuw van het voetbal. Bij Racing Genk toonde hij vanaf match één zijn beste vorm. In Het Laatste Nieuws kijkt de doelman vandaag even terug op zijn situatie bij Anderlecht. "Geen idee vanwaar die onjuiste verhalen over mij komen. Ze doen wel pijn."

In voetbal kan het snel verkeren. Vorig seizoen was Didillon nog één van de weinige uitblinkers bij Anderlecht. "In de zomer kon ik zelfs naar een topclub uit Frankrijk, maar ik koos bij Anderlecht te blijven", vertelt Didillon. Een foute keuze, want na één wedstrijd werd hij dit seizoen aan de kant geschoven. "Een zware klap", aldus de doelman.

"Ik waardeer de open communicatie"

Tijdens de play-offs maakte Didillon vorig seizoen enkele foutjes en ook op de eerste speeldag liep het niet vlot voor de doelman. 'Voetballend onvoldoende', zo klonk het. Terwijl Vincent Kompany een doelman wilde die opbouwt van achteruit. "Iedereen is vrij om een mening te hebben, maar ik ken mijn kwaliteiten", zegt Didillon. 

De Fransman weet dat het aan een coach vrijstaat om keuzes te maken die hem het beste lijken. "Ik paste niet in de plannen van Kompany en dat heeft hij me duidelijk gemaakt. Ik waardeer de openheid van communicatie."

"Onjuiste verhalen doen pijn"

Didillon geeft aan dat hij na het krijgen van deze boodschap hard werkte om klaar te zijn voor een nieuwe kans. Nochtans doken er berichten op dat hij een rotte appel zou zijn die de boel verziekte. Hij zou onder meer jongeren hebben aangezet om op café te gaan. "Geen idee waar die verhalen vandaan komen, maar het doet pijn. Al mijn hele carrière probeer ik een voorbeeld voor de jeugd te zijn."

Didillon weerlegt ook dat hij weigerde om op de bank te zitten. "Dat gebeurde altijd in samenspraak met de club. Laat dat duidelijk zijn", stelt de doelman.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.