Joveljic en Cobbaut onzeker, Chadli mogelijk terug

VRIJDAG, 21 FEBRUARI 2020, 15:09 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

BLESSURES Het is afwachten of Anderlecht zondag een beroep kan doen op Elias Cobbaut en Dejan Joveljic. Dat vertelde Frank Vercauteren daarnet op zijn persconferentie. Ook nieuwkomer Kemar Lawrence is nog niet klaar voor de dienst. Goed nieuws kwam er wel van Nacer Chadli.

Heel wat blessurezorgen voor Vercauteren deze week. "Het is lachtwekkend. Deze week werkten we een training af met twaalf veldspelers en zeventien afwezigen", aldus de coach. "Twee jongens hadden maandag wel met de U21 gespeeld en deden het daarom rustiger aan."

Chadli heeft groepstraining hervat

"Vlap en Amuzu trainden deze week nog niet, maar hebben vandaag opnieuw aangepikt. Dat is positief. Kompany heeft een deel tot een groot deel van de trainingen afgewerkt, maar niet alles", zo vertelde Vercauteren."

"Chaldi deed wel de volledige training. We zullen nu zien wat dat geeft, maar hij komt in aanmerking voor zondag. Hij heeft wel meerdere weken niet gespeeld. Het is ook nog maar zijn eerste groepstraining. Dus we zullen morgen zien." Roofe trainde nog niet met de groep. "Hopelijk kan hij op korte termijn wel aansluiten", aldus Vercauteren.

Cobbaut en Joveljic trainden niet met groep

"Cobbaut en Joveljic trainden de hele week niet met de groep. Joveljic verstuikte zijn enkel en Cobbaut heeft een geblokkeerde heup. We hopen hen morgen te recupereren, maar dat is natuurlijk geen goede voorbereiding. Al zijn het wel twee spelers die fysiek helemaal in orde zijn."

Lawrence heeft het profiel om Cobbaut te vervangen als linksachter, maar dat zal nog niet voor zondag zijn. "Sinds half oktober heeft hij geen wedstrijd meer gespeeld of deftig getraind. Dus eigenlijk werkt hij nu een seizoensvoorbereiding af", vertelde Vercauteren. "We proberen het proces te versnellen en hij heeft daar geen gevolgen van. Maar in de onderlingen wedstrijdjes zie je dat hij nog wat achterstand heeft en nog niet helemaal is wat we verwachten."

"Verschillende opties uitgeprobeerd op training"

Vooral in de spits wordt de situatie nijpend. Want ook Jeremy Doku ontbreekt zondag. Hij is geschorst. "Amuzu, Pjaca en Bakkali hebben we nog. Verder is het kijken in welke mate we al beroep kunnen doen op Chadli en Verschaeren. Ait El Hadj kan daar ook wel spelen. We moeten het vertrouwen geven aan wie fit en klaar is. En eventueel wat sneller een risico nemen met iemand die terugkeert uit blessure."

"Op training verschillende jongens uitgeprobeerd en die deden dat niet slecht", zegt Vercauteren. Bij de U21 kan hij alvast niet recruteren. "Daar is niet veel meer om op terug te vallen. We hebben de meesten er al weggehaald."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum