Anderlecht leert jongeren omgaan met media

ZATERDAG, 22 FEBRUARI 2020, 22:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Bij het leven van een jonge profvoetballer komt heel wat kijken. Media-aandacht bijvoorbeeld. Het is belangrijk dat de jonge talenten daarmee leren omgaan. Dus geeft perswoordvoerder David Steegen hen mediatraining.

De jongeren krijgen enkele duidelijke richtlijnen. Bijvoorbeeld niet praten over andere clubs. Ook praten jonge talenten niet met de pers na hun debuutwedstrijd. Tot slot zijn de eigen clubkanalen (rsca.tv) te verkiezen boven de traditionele media.

Anderlecht wil zijn jonge spelers vooral beschermen tegen de mediahype die een doorbraak soms met zich meebrengt. Niet alle media vinden dat zo leuk, maar het is in het belang van de speler.

Ook over de sociale media geeft Steegen de jongeren richtlijnen en lessen. Anderlecht controleert niet wat de spelers op sociale media plaatsen, maar enige preventie is wel aanwezig. Zo wil Anderlecht uitschuivers voorkomen die hen hun hele carrière kunnen achtervolgen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.