"Play-Off 2 geen rem op ontwikkeling jonge spelers"

ZATERDAG, 22 FEBRUARI 2020, 22:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Onder impuls van Marc Coucke en Vincent Kompany kiest Anderlecht resoluut voor de jeugd. Té resoluut zeggen sommigen en die verwijzen dan naar de resultaten. Directeur jeugd Jean Kindermans is het daar niet mee eens. "Dit is de enige weg naar succes op lange termijn."

Sommige analysten betwijfelen bepaalde volgers of jongens als Sieben Dewaele en Killian Sardella (nu al) in de basis zouden staan bij een gewone middenmoter. "Bepaalde spelers zouden in een beter Anderlecht inderdaad geen kansen krijgen. Dat ze door omstandigheden nu meedoen, is geen schande", vindt Kindermans. Hij verwijst naar Olivier Deschacht, Bertrand Crasson en Georges Grün. "Zogezegd waren dat ook geen toptalenten, maar ze bouwden een mooie carrière uit."

Kindermans geeft aan dat de jongeren in het verleden het best ontwikkelden in een team met ervaren leiders. "Die nemen dan het voortouw en dan wordt het voor de jongeren gemakkelijker", aldus Kindermans. Toch hoopt de directeur van de jeugdwerking nog op Play-Off 1. "Voor de ontwikkeling van onze spelers zou dat een godsgeschenk zijn. Maar Play-Off 2 zou geen rem op hun ontwikkeling zijn. Dan moeten we gaan voor een Europees ticket."

Volgens Kindermans is het geloof binnen de club nog steeds groot dat de gekozen weg de juiste is. "We kunnen niet mee in het financiële opbod met het buitenland", aldus Kindermans, die verheugd is dat Jeremy Doku gewoon bijtekende bij Anderlecht. "Nochtans kon hij elders meer verdienen. Maar hier kan hij zich ontwikkelen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.