Vercauteren: "Ik wil een reactie zien na Mechelen"

ZONDAG, 23 FEBRUARI 2020, 15:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vorige week ging Anderlecht met de billen bloot in Mechelen. Frank Vercauteren wil vandaag tegen Eupen een reactie zien van zijn team. Op basis van wat hij de voorbije week zag, is hij positief. "Maar het enige antwoord is wat ik zondag zie tijdens de wedstrijd."

De voorbije week is er op de club nog nagepraat over de nederlaag in Mechelen. "Ik zag een goed signaal. Alleen wil ik het zondag omgezet zien tijdens de wedstrijd", vertelde . We hebben naar de jongens geluisterd, met hen gepraat en hen nogmaals de doelen duidelijk gemaakt. We hebben iedereen ook voor zijn verantwoordelijkheid gesteld. Op basis van wat zij aangeven, hebben we oplossingen gezocht. Dat was allemaal positief deze week. Maar zoals gezegd: het enige antwoord is wat ik zondag zie tijdens de wedstrijd."

De eerste helft op Mechelen vond ik ok. Niet wauw, maar meer dan degelijk. Daarna hebben we door omstandigheden niet helemaal beantwoord aan de noden. Ook al speelden we met tien en stonden we 1-0 achter, dan nog moeten we proberen om kwaliteit te brengen."

"Zeker dat aanwezigheid Kompany een meerwaarde is"

De voorbije week vertelden psychologen in bepaalde media dat de aanwezigheid van Vincent Kompany ervoor zou zorgen dat sommige spelers hun verantwoordelijkheid ontlopen. "Wie zijn die 'sommigen'", vroeg Vercauteren zich af. "Ik vind niet dat dat het geval is. Het is wel zo: of Vincent er nu is of niet, iedereen moet verantwoordelijkheid nemen. Iedereen moet leiderschap opnemen om zijn taken en die van de anderen goed in te vullen. Dat heeft niets te maken met de presence van Vincent. Dat is een proces dat ze moeten leren."

De kranten haalden ook de statistiek weer boven die aangeeft dat Anderlecht beter presteert zonder dan met Kompany: meer punten, mee doelpunten en minder tegendoelpunten. "De enige statistiek die me interesseert, is die van de ploeg", aldus Vercauteren. "Ik ben zeker dat de aanwezigheid van Kompany een meerwaarde is. En geen kleintje. Ik ben daar dus niet mee bezig."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.