Vercauteren: "Fans gegeven wat ze verdienen en verwachten"

ZONDAG, 23 FEBRUARI 2020, 22:24 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Een tevreden Frank Vercauteren stond na de partij tegen Eupen de pers te woord. Zijn spelers gaven het antwoord dat hij verwachtte na de nederlaag in Mechelen. "Deze zege geeft vertrouwen, maar we praten nog niet over Play-Off 1", aldus de coach.

"We kunnen heel tevreden zijn over de manier vandaag", zo begon de coach. "Als je kijkt naar het geheel, dan zie je dat we tegenover vorige week veel efficiënter waren op verschillende vlakken. De voorbije week hadden we in de gesprekken ook de nadruk gelegd op efficiëntie. Ik ben dus heel tevreden over de prestatie en over het feit dat we zes keer scoren."

"We hebben de supporters gegeven wat ze verdienen en verwachten. Dat kan niet elke week, maar vandaag zaten de omstandigheden mee. We maakten snel het verschil en kwamen tegen tien man te staan. Dat verandert de zaken, maar we hebben dat ook zelf afgedwongen. Felicitaties aan heel mijn ploeg. Iedereen nam zijn verantwoordelijkheid."

"Voorbereiding van goudwaarde voor Murilllo"

Met een doelpunt, een assist en opnieuw een sterke prestatie toonde Amir Murillo wederom zijn meerwaarde. Is Vercauteren verbaasd dat deze wintertransfer meteen zo belangrijk is? "Hij heeft de tijd gehad om in te lopen", verwijst Vercauteren naar het feit dat Murillo al sinds begin december meetraint. "Hij kon al meetrainen, had geen druk in het begin en kon zich rustig integreren."

"Murillo kon alles opnemen voor hij speelgerechtigd was. Dat was belangrijk. Andere jongens komen toe zonder voorbereiding en zonder veel speelminuten en moeten meteen presteren in een ploeg die ze nog moeten ontdekken. Dat doet niets af van zijn kwaliteiten, maar hoe meer tijd je krijgt om iemand in te passen, hoe beter dat ook voor die speler is. Hij heeft dat heel goed gedaan."

Met Marko Pjaca maakte vandaag de derde wintertransfer zijn debuut. "Zijn prestatie was bevredigend, maar ik zag ook nog werkpunten. Die waren er in het begin al. Ik ben tevreden, maar denk dat hij beter kan", aldus Vercauteren.

"Play-Off 1? Enkel naar onszelf kijken"

De kloof met de zesde plaats bedraagt nu vier punten. Er zijn er nog negen te verdienen. Hoe kijkt de spelersgroep naar Play-Off 1 of 2? "We spreken daar geen seconde over. We spreken enkel over de match die komt en dat we doen wat we moeten doen. Dan zien we wel waar we raken. De prioriteit de voorbije week was Eupen, komende week is dat Waasland-Beveren enzovoort. Daarna kunnen we zeggen of we Play-Off 1 spelen of niet. Nu al spreken of denken over Play-Off 1 zou betekenen dat we etappes overslaan. Dat kunnen we ons niet veroorloven."

Vloekt Vercauteren dan niet wanneer Genk en Mechelen winnen? "Ze zouden het me daar kwalijk nemen mocht ik vloeken als ze winnen, ik heb bij beide clubs gewerkt", lachte Vercauteren. "Ik vind dat je naar jezelf moet kijken. De anderen doen hun uiterste best en verkopen hun vel duur. Ik heb daar geen moeite mee, al wil je de resultaten soms anders zien. Maar ik kijk naar mijn ploeg. Als we er niet raken, zal het niet aan de andere ploegen liggen."

"Deze zege geeft veel vertrouwen, maar ook verplichtingen en extra verantwoordelijkheden om er volgende week opnieuw te staan", aldus Vercauteren. "Ik zag gisteren Waasland-Beveren. Waarschijnlijk zien we volgende week een andere tegenstander (Beveren ontsloeg vanavond ook zijn trainer, red.). We weten waarvoor die jongens gaan vechten. Daarop moeten we voorbereid zijn. Daarop moeten we focussen en al de rest is een doel, maar niet de eerste focus."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum