Europees Kampioenschap uitgesteld naar 2021

DINSDAG, 17 MAART 2020, 13:46 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De UEFA heeft in samenspraak met alle lidstaten beslist om EURO 2020 uit te stellen tot 2021. Het zou dan plaatsvinden van 11 juni tot 11 juli.

De coronacrisis heeft al voor heel wat chaos gezorgd in de nationale en Europese voetbalcompetities en ook EURO 2020 moet er dus aan geloven. Zo goed als alle competities in Europa liggen momenteel stil en de UEFA vindt dat het afwerken van de competities voorrang moet krijgen omdat de financiële gevolgen voor de clubs erg groot kunnen zijn. Aangezien men vermoedelijk zal blijven voetballen tot in juni, wordt dat dus onmogelijk om te combineren met het EK dat normaal gezien op 12 juni begon.

Het uitstellen van het EK heeft ook gevolgen voor drie andere tornooien: de finale van de Nations League, het EK voetbal voor dames en het WK voor clubs (FIFA) staan allemaal volgende zomer gepland. Het EK voor dames wordt uitgesteld naar 2022 volgens Sporza. Hoe men de twee andere tornooien gaat plannen, werd nog niet aangekondigd.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.