"De reden van mijn ontslag? Vraag het aan Van Eetvelt"

ZATERDAG, 21 MAART 2020, 20:04 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

ANDERE Pär Zetterberg reageerde al op zijn ontslag bij Anderlecht. "Ik was verrast, maar moet de beslissing aanvaarden", aldus de Zweed. "In het begin moest ik inderdaad mijn plek zoeken, maar dit seizoen was mijn rol duidelijk."

Over de reden van zijn ontslag kan of wil Zetterberg niets zeggen. "Van Eetvelt legde zijn beslissing uit en ik stelde niet veel vragen", aldus de Zweed bij VTM. "Het waarom vraag je best aan hem. Zo vermijden we misverstanden en zeg ik niets fout. Ik moet dit aanvaarden. De nieuwe CEO pakt de zaken anders aan en neemt beslissing die volgens hem het beste zijn."

Tegenover Het Nieuwsblad vertelt Zetterberg wat meer. "Van Eetvelt vertelde me dat de club mijn contract beëindigt, zonder veel uitleg. Wil de club geld besparen nu het coronavirus alles blokkeert? Waren ze niet tevreden over mijn werk? Ik weet het niet."

"Kompany zei dat het niet zijn beslissing was"

Van bij zijn komst in november 2018 waren er heel wat vraagtekens over de rol van Zetterberg. Velen dachten dat Marc Coucke hem aan boord haalde om de supporters te paaien. "Ik kwam toen onder Hein Vanhaezebrouck, die kort daarna ontslagen werd. Ik moest mijn plek zeken. Dat was geen gemakkelijke periode." Dit seizoen had Zetterberg wel een duidelijke taak: "Ik hield me bezig met de jongeren en de aanvallend ingestelde spelers. Dat ging zoals we wilden."

"Ik hield van mijn werk en had een goede band met de spelers en de mensen achter de schermen", besluit Zetterberg, die na zijn ontslag Vincent Kompany aan de lijn kreeg. "Hij zei me dat het niet zijn beslissing was. Wat verder gezegd is, blijft tussen ons."

"Zal tijd kosten om weer in stadion te komen"

Zetterberg vertoeft nu in Zweden en zal daar nog even blijven gezien de coronacrisis. Als die is gaan liggen, komt hij zijn Brussels appartement leegmaken. "Ik ga weer bij mijn familie in Zweden wonen", aldus Zetterberg, die Anderlecht wel zal blijven volgen. "Maar weer in het stadion komen, dat zal tijd kosten."

Bron: Het Laatste Nieuws
Het Nieuwsbladanderlecht-online forum