Van Eetvelt: "Spelers beseffen de ernst van de situatie"

MAANDAG, 23 MAART 2020, 14:52 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Karel Van Eetvelt moet onmiddellijk enkele moeilijke beslissingen nemen bij RSC Anderlecht door de uitbraak van COVID-19. Een groot deel van het personeel is economisch werkloos, voor de spelers is daar nog geen sprake van. Wel moeten ze inleveren op hun loon. 

CEO Van Eetvelt  geeft toe dat hij zijn start bij Anderlecht wel anders had voorgesteld: "Maar gelukkig kan ik rekenen op een team van sterke mensen. Allemaal samen willen we er het beste van maken. Ondanks de moeilijke beslissingen die we moeten nemen."

Economische werkloosheid is voor de spelers nog niet aan de orde, wel is hen gevraagd om een deel van hun loon in te leveren. "De impact van het coronavirus is voor een club als Anderlecht groot. Geen wedstrijden met publiek is ook geen inkomsten. Daarom hebben we onze kostenstructuur moeten aanpassen. We hebben aan iedereen financiële inspanningen gevraagd."

"Een groot deel van het personeel staat op economische werkloosheid, wat ze automatisch zullen voelen aan hun loon. Dat hadden we met de spelers ook kunnen doen, maar dat houdt enkele risico's in. Daarom hebben we hen gevraagd om op hun loon in te leveren."

"Ik ben heel blij dat de solidariteit ook bij de spelers groot is. Zij beseffen ook hoe ernstig de situatie is en ze zijn onder de indruk van de solidariteit die de rest van het personeel toont. De rol van Vincent Kompany is hierin ook cruciaal. Hij staat tussen de spelers en kan hen rechtstreeks aanspreken", aldus nog Van Eetvelt.

Bron: sporza.beanderlecht-online forum