Van Eetvelt: "RSCA leefde jaren boven zijn stand"

MAANDAG, 6 APRIL 2020, 17:51 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Karel Van Eetvelt kon geen slechter moment gekozen hebben om aan de slag te gaan bij RSC Anderlecht. De schulden worden alsmaar groter, ook volgend jaar geen Europees voetbal en daarbovenop geen voetbal, geen toeschouwers, dus geen inkomsten. Van Eetvelt kijkt vooral naar het verleden voor de huidige schulden.

“RSC Anderlecht leefde de voorbije jaren serieus boven zijn stand.” is Anderlecht-CEO Karel Van Eetvelt duidelijk, "Op lange termijn heeft de club een enorme schuld opgebouwd en het is nu aan ons om die op korte en op middellange termijn op te lossen".

“De coronacrisis drukt ons nog meer met de neus op de feiten, en de impact op de binnenlandse markt zal wellicht lang doorspelen. Net van die binnenlandse markt moeten wij leven. Het is keihard, paars-wit leefde de voorbije jaren serieus boven zijn stand en dat kan geen enkel bedrijf volhouden.”

Komen en gaan niet meer te tellen

Voor de huidige problemen kijkt Van Eetvelt vooral naar de sportieve kant van de zaak: "Het komen en gaan van personeel, zowel bij de verantwoordelijken als de sportieve staff, is niet meer te tellen. En dan hebben we nog een spelersgroep buiten proportie, dat kan niet meer zijn. Daar moeten we serieuze veranderingen in aanbrengen."

"En dat is nu de hele uitdaging aan de zaak: zowel op sportief als financieel vlak een realistisch beleid voeren en tegelijkertijd een sterke ploeg vormen. Het is gedaan met aan de buitenwereld het beeld te geven dat alles mogelijk is want dat is zeker niet zo. We gaan moeten creatief zijn. Maar we moeten het niet ver gaan zoeken. Er is veel talent binnen de club en daar moeten we opnieuw durven van uitgaan, van eigen kracht."

"Het is nu ook niet dat alles weg is bij Anderlecht, dat is zeker niet zo", gaat de CEO verder, "Anderlecht heeft nog altijd een groot commercieel potentieel, groter dan elke andere Belgische club. Om dat beter te benutten moeten we onze klasse en onze fierheid terugvinden, die is een beetje weg.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.