Kompany: "Op termijn weer bij de top spelen"

MAANDAG, 6 APRIL 2020, 18:08 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vincent Kompany sluit zich aan bij Karel Van Eetvelt op vlak van de financiële problematiek van RSC Anderlecht. Maar Kompany zou Kompany niet zijn als hij ook in die situatie een opportuniteit ziet. "Ik merk aan de nieuwe mensen dat ze bereid zijn om de club weer op te bouwen".

Voor Kompany zijn de financiële problemen ook geen verrassing: “Ik ben op Anderlecht sinds mijn zesde, heb mooie en minder mooie jaren gekend, maar RSCA was al lang op weg naar de middelmaat. Het was gewoon een kwestie van tijd vooraleer we in deze positie terecht gingen komen."

Maar bij de pakken blijven neerzitten doet Kompany zeker niet. De verdediger kijkt al vooruit naar volgend seizoen en de verdere toekomst. "Peter en ik gaan er samen met ons team alles aan doen om voor volgend seizoen een goeie ploeg tussen de lijnen te krijgen. We gaan blijven voetballen zoals we dat al deden, aanvallend met inbreng van eigen jeugd. Ik merk aan de nieuwe mensen ronden mij dat ze bereid zijn om met beperkte middelen de club weer op te bouwen. We willen er zo snel mogelijk voor zorgen dat we achter de schermen een moderne club worden, die opnieuw voor lange termijn de top kan spelen. Dat wordt de belangrijkste uitdaging."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.