Van Eetvelt: "Ambitie om vanaf 2021 weer Europees voetbal"

MAANDAG, 6 APRIL 2020, 18:26 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De Pro League communiceerde vorige week al dat het competitie definitief wil stopzetten. RSC Anderlecht is niet tégen die beslissing maar pleit wel voor maximale solidariteit onder alle clubs. Voor paars-wit is de enige juiste beslissing dan ook een om volgend seizoen in 1A te spelen met 18 ploegen. 

De Pro League heeft een werkgroep opgericht om te luisteren naar alle clubs naar aanleiding van de beslissing om de competitie definitief stop te zetten. "Alle clubs mogen daarin hun zegje doen over de verdeling van de Europese tickets, over wie er moet stijgen en degraderen. Het standpunt van RSC Anderlecht is daarin heel duidelijk. Wij pleiten voor een maximale solidariteit op elk vlak", zegt CEO Karel Van Eetvelt.

"Daarom denken we ook dat het sportief de enige juiste conclusie is om in 1A met 18 ploegen te spelen. Op die manier degradeert er niemand en moeten ook Oud-Heverlee Leuven en Beerschot zich niet benadeeld voelen. Maar ik zou dat ook maar één seizoen doen, het is nu niet de moment om over een nieuw competitieformat na te denken."

Solidariteit

Door de coronacrisis leiden alle clubs financiële verliezen, Van Eetvelt pleit dan ook voor solidariteit. "Die solidariteit zal nodig zijn, want de impact van de coronacrisis op ons voetbal zal zeer groot zijn. Over de Europese tickets is er geen discussie, op basis van de rangschikking zoals ze nu is kunnen die toegewezen worden. Wel vragen we aan de clubs die Europa in gaan om solidair te zijn met de andere clubs."

Van Eetvelt ziet die solidariteit lopen over de komende drie seizoenen. En ziet ook ook RSC Anderlecht deelnemen aan die soladireit in die drie seizoenen. "Want we hebben de absolute ambitie om vanaf de zomer van 2021 weer elk seizoen Europees te spelen. Dus willen we voorstellen dat de clubs die Europa ingaan om een deel van die Europese inkomsten te verdelen over alle andere clubs."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.