Oostende vecht licentie Anderlecht dan toch niet aan

DINSDAG, 14 APRIL 2020, 20:13 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE KV Oostende zal de licentie van Anderlecht niet aanvechten bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Dat laat de kustploeg weten op haar website. Door Anderlecht ongemoeid te laten, hoopt Oostende goodwill te creëren bij Marc Coucke (foto) zodat hij toegevingen doet richting KVO.

In haar eindoordeel schreef de licentiecommissie dat 'Coucke kennelijk invloed tracht uit te oefenen op het overnameproces, maar dat hieruit niet hoofdzakelijk voortvloeit dat er sprake is van een ‘beduidende’ invloed, zoals expliciet verboden wordt in het Bondsreglement'. KV Oostende zegt het niet eens te zijn met deze stelling, maar het zich nu ten volle focussen op haar eigen licentiedossier en de overnameonderhandelingen.

"Het is essentieel dat er een akkoord wordt gesloten met Alychlo (de holding van Coucke, red.) en nv Stadion over de tribunehuur en de openstaande schulden. KVO heeft dan ook beslist om noch de licentie van Anderlecht noch het licentiereglement aan te vechten bij het BAS", laat Oostende weten op de clubwebsite. "We willen in alle luwte werken aan een oplossing waarbij alle partijen wat water bij de wijn doen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.