Arbeidsauditoraat stelt geen inbreuken vast

DONDERDAG, 16 APRIL 2020, 21:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Het Arbeidsauditoraat van Brussel kwam vanmiddag in Neerpede controleren of Anderlecht tijdens de trainingssessies wel alles volgens het boekje doet. Paars-wit kreeg een perfect rapport. "De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus worden correct opgevolg", verklaarde het Arbeidsauditoraat na het bezoekje.

"RSC Anderlecht is een onderneming met de profspelers als werknemers. De regels die voor andere ondernemingen gelden, zijn dus ook voor de club van kracht", vertelt woordvoerder Fabrizio Antioco bij Belga. "De voetballers mogen hun activiteiten enkel uitoefenen als ze de gezondheidsvoorschriften strikt opvolgen. We controleren de club dus op dezelfde manier als andere bedrijven."

Volgens Antioco doet Anderlecht het perfect. "De club zette bovendien een plan op papier waarin het duidelijk uitlegt welke richtlijnen de spelers en technische staf krijgen. Anderlecht zal ons ook video's opsturen om de manier te laten zien waarop de spelers trainen, met zo min mogelijk fysiek contact. Er zijn onder meer lijnen op het veld getrokken om de social distancing te garanderen."

Anderlecht geeft zijn spelers sinds maandag de kans om weer te trainen in het oefencentrum te Neerpede. Dat biedt meer mogelijkheden voor jongens die op een (klein) appartement wonen en is veiliger dan gaan lopen in de drukke Brusselse parken, zo luidde de verklaring. Jongens die in het buitenland verblijven, volgen daar een programma.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.