Uitstel en weer twijfel over competitie-einde

DINSDAG, 21 APRIL 2020, 06:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De Pro League heeft de algemene vergadering uitgesteld van vrijdag tot maandag. Op deze algemene vergadering zal formeel beslist worden over het stopzetten van de huidige voetbaljaargang. Volgens Sporza zijn intussen heel wat clubs aan het twijfelen geslagen.

Vrijdag vergadert de nationale veiligheidsraad. Onder meer het lot van massa-evenementen ligt dan op tafel. De Pro League zou de uitkomst van deze vergadering willen afwachten en daarom pas maandag vergaderen.

De raad van bestuur besliste op 2 april om de competitie in 1A te staken en de stand na 29 speeldagen als eindstand te nemen. De algemene vergadering moet dat bevestigen. Aanvankelijk zou deze plaatsvinden op 15 april, maar deze werd al uitgesteld tot 24 april. Nu komen er dus nog eens drie dagen bij.

Intussen twijfelen heel wat clubs of het echt nodig is om de competitie definitief te staken. Kan er in mei, juni of juli toch niet nog gevoetbald worden? Verschillende clubs, onder meer Anderlecht en Genk, zouden graag nog voetballen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.