"Evenepoel viseerde één persoon, maar die had wel gelijk"

WOENSDAG, 29 APRIL 2020, 20:47 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE"Anderlecht heeft me mentaal een beetje gebroken", vertelde Remco Evenepoel het voorbije weekend in een filmpje op Instagram. Hoofd jeugdopleiding Jean Kindermans nuanceert nu deze woorden. "Ik denk niet dat Remco de club viseerde, maar één specifiek persoon."

Evenepoel maakte zondag een een trainingsrit langs verschillende plaatsen die voor hem iets betekenden. Ook Neerpede passeerde hij. "Ik heb hier elf jaar van mijn leven gespendeerd. Om eerlijk te zijn, de laatste jaren waren de zwaarste. Om eerlijk te zijn, hebben ze mij mentaal een beetje gebroken. Als ik er nu op terugkijk, heeft het mij eigenlijk sterker gemaakt als mens en in het leven. Ik wil 'dank u' zeggen om te proberen mij te breken. Eerlijk gezegd ben ik meer fier om dit truitje (dat van Deceuninck - Quick-Step, red.) te dragen en heb ik nu meer plezier met de fiets", vertelde Evenepoel.

In La Dernière Heure reageert Jean Kindermans, hoofd jeugdopleiding van Anderlecht: "Remco viseert niet de club, maar één specifieke persoon. En ik denk dat die persoon gelijk had. In het voetbal zou Remco niet dezelfde carrière gemaakt hebben dan in het wielrennen. Hij maakte de goede keuze. De spanningen zijn er nog, maar na verloop van tijd zullen die afnemen en definitief verdwijnen. Remco houdt van Anderlecht en Anderlecht houdt altijd van Remco. Hopelijk wordt hij net als Eddy Merckx één van onze mooiste ambassadeurs."

Dat Evenepoel Anderlecht nog steeds in het hart draagt, bleek al snel na zijn filmpje. "Once a sportingboy, always a sportingboy", schreef hij op Facebook.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.