Officieel: BNP Paribas stopt als sponsor

MAANDAG, 4 MEI 2020, 15:01 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

ANDERE Bank BNP Paribas en Anderlecht stoppen hun sponsorovereenkomst. Dat maakte beide partijen zonet bekend. Paars-wit laat ook weten dat de nieuwe sponsor bijna binnen is. "De gesprekken zitten in een afrondende fase", aldus CEO Karel Van Eetvelt.

"We wisten al langer dat BNP Paribas Fortis het partnership opnieuw wilde evalueren. Mede in het belang van de club hebben we samen voor snelle duidelijkheid gekozen", zegt Van Eetvelt. "Wij zijn BNP Paribas Fortis zeer dankbaar voor de bijna 40 jaar unieke samenwerking. We kunnen samen terugblikken op vele mooie sportieve momenten."

Ook bij BNP Paribas Fortis kijkt men tevreden terug op de samenwerking, die in 1980 begon via de toenmalige Generale Bank. "Samen hebben we al die jaren een bijzonder mooi verhaal geschreven", klinkt het. "We willen zeer uitdrukkelijk de fans van Anderlecht bedanken. Zij hebben jaren met trots een shirt gedragen met het logo van de bank erop. Ook al zijn we nu geen shirtsponsor meer, we blijven supporteren voor Anderlecht en wensen de club veel sportief succes toe."

Belfius nieuwe sponsor?

De overeenkomst met BNP Paribas Fortis liep nog een jaar, maar wordt dus sneller stopgezet. De voorbije weken werkte Van Eetvelt al aan de komst van nieuwe sponsors. Vooral de naam van Belfius wordt genoemd. 

"De gesprekken met de nieuwe partners zitten in een afrondende fase", zegt de CEO. "Op het gepaste tijdstip zal RSCA daarover communiceren en zal blijken dat we absoluut gewapend zijn voor een mooie toekomst."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum